آجیل میوه گردو خشک است، به شکل گرد یا بیضی شکل، با پوسته سخت چروکیده به رنگ قهوه ای مایل به قرمز. قسمت خوراکی داخل آن طعم شیرین خاصی دارد.
در بازار آجیل بدون پوست، خرد شده یا آسیاب شده وجود دارد. همچنین چندین محصول از آنها فرآوری شده است. گردو معمولاً به صورت خام به عنوان میان وعده یا دسر، به تنهایی یا همراه با سایر مواد غذایی مصرف می شود.
به عنوان یک ماده در بسیاری از غذاها، سس ها و بستنی ها استفاده می شود. در بازارها گردوی کامل، خرد شده یا آسیاب شده با بافت آردی را می فروشند.
علاوه بر اینکه به دلیل طعم مطبوعش یکی از محبوب ترین میوه های خشک است، همچنین یکی از غنی ترین میوه های خشک است که به همین دلیل برای به دست آوردن این ماده از آن ها استفاده می شود.
روغن گردو طعم شیرین و مطبوعی دارد. از میوه نارس آن برای تولید مشروب راتافیا و از برگ گردو برای تهیه عرقیات خارجی استفاده می شود.
گردو بسیار مغذی است، با ارزش انرژی بالا، 662.5-688 کیلوکالری در 100 گرم و از میان ویتامین های موجود در گردو، مهم ترین آن ها ویتامین های گروه B است که اسید فولیک در میان آن ها برجسته است.
گردو میوه درخت گردو یا گردوی ایرانی است، اگرچه کلمه آجیل به طور کلی به تمام میوه هایی که دارای دانه خوراکی در پوسته سفت هستند نیز اطلاق می شود.
گردو میوه ای است گرد یا تخمی شکل، بر حسب تنوع، با پوسته سفت و چروکیده یا مزوکارپ به رنگ قرمز مایل به قهوه ای، که توسط دو دریچه تشکیل شده است که به دو یا چهار قسمت حاوی هسته یا اندوکارپ نامنظم تقسیم می شوند.
شکل، رنگ مایل به زرد روشن و پوشیده از پوست قهوه ای نازک است. آنها تقریباً تمام ظرفیت میوه را اشغال می کنند و قسمت خوراکی گردو هستند. طعم شیرینی دارند که چند دقیقه پس از مصرف در کام باقی می ماند.
گردو عمدتاً با پوسته به بازار عرضه می شود. مصرف کننده خواستار به دنبال گردوهای سایز بزرگ، خوش طعم، خشک، با 10 درصد رطوبت و سالم است.
اگر اندازه کوچکی داشته باشند برای تزئین استفاده میشوند و مغز آن عمدتاً برای شیرینیپزی در نظر گرفته میشود. با توجه به رنگ دانه، تا حدودی کم رنگ و طعم، انواع مختلفی را تشخیص می دهیم، اگرچه همه آنها پذیرش یکسانی ندارند.