جو دوسر کواکر گیاهی است علفی و از خانواده علفها. در تهیه بلغور جو دوسر و خوراک دام از دانه های آن استفاده می شود. امروزه در تولید بیسکویت به طور گسترده ای ترجیح داده می شود. ارزش غذایی جو دوسر از نظر چیپس و پخته متفاوت است.
جو دو سر گیاهی است علفی و از خانواده علفها. در تهیه بلغور جو دوسر و خوراک دام از دانه های آن استفاده می شود. امروزه در تولید بیسکویت به طور گسترده ای ترجیح داده می شود. ارزش غذایی جو دوسر از نظر چیپس و پخته متفاوت است.
یعنی: 100 گرم جو دو سر خام; 12.53 گرم پروتئین، 63.29 گرم. کربوهیدرات، 5.43 گرم. فیبر، 7 گرم. روغن، 7 میلی گرم سدیم، 348 میلی گرم پتاسیم، 54 میلی گرم کلسیم و 4.61 میلی گرم آهن، در حالی که 100 گرم جو دوسر پخته حاوی 2.54 گرم است.
پروتئین، 12 گرم. کربوهیدرات، 1.52 گرم. چربی، 4 میلی گرم سدیم، 1.7 گرم. فیبر، 70 میلی گرم پتاسیم، 0.9 میلی گرم آهن و 9 میلی گرم کلسیم. از نظر ویتامین ها منبع خوبی از ویتامین E، تیامین، ریبوفلاوین، فولات، نیاسین و سایر ویتامین های گروه B است. از سوی دیگر، بلغور جو دوسر سرشار از آهن، روی، سلنیوم و منیزیم است و حاوی مقدار زیادی اسید آمینه است.
جو دوسر اثرات مثبتی بر سیستم عصبی دارد، متابولیسم را آرام می کند، از استرس و بی خوابی جلوگیری می کند، اثر تقویتی روی استخوان ها و ماهیچه ها دارد، از دندان ها محافظت می کند، خستگی جسمی و روحی را کاهش می دهد، برای ناتوانی جنسی خوب است.
عملکرد منظم غده تیروئید را تضمین می کند، به پیشگیری از بیماری گواتر کمک می کند، ناراحتی های معده و روده را برطرف می کند، کلسترول را کاهش می دهد، میزان قند خون را کاهش می دهد، ادرارآور خوبی است، درد و شکایات قاعدگی را کاهش می دهد.
بلغور جو دوسر را با شیر مخلوط کرده و به فرنی پرکننده تبدیل میشود. افرادی که رژیم دارند، بلغور جو دوسر را به لیست رژیم غذایی خود اضافه می کنند. مشاهده شده است که افرادی که بلغور جو را در لیست رژیم غذایی خود دارند به سرعت و به طور سالم وزن کم می کنند.