نخود بازاری خشک حاوی مواد طبیعی به نام پورین است. در برخی افراد، کلیه ها قادر به دفع محصول تجزیه پورین، اسید اوریک نیستند که منجر به افزایش سطح آن در بدن می شود. با تجمع طولانی مدت و بیش از حد اسید اوریک، بیماری مانند نقرس رخ می دهد، سنگ کلیه تشکیل می شود.
به همین دلیل چنین افرادی باید مصرف غذاهای حاوی پورین را محدود یا حذف کنند. با این حال، مطالعات اخیر نشان میدهد که پورینهای گوشت و ماهی خطر ابتلا به نقرس را افزایش میدهند، در حالی که پورینهای گیاهی تأثیر چندانی بر آن ندارند.
اعتقاد بر این است که گونه های مدرن این گیاه از نخودی است که بومی آسیای مرکزی و اروپا بود. این محصول از دوران ماقبل تاریخ مورد استفاده قرار گرفته است بقایای فسیل شده آن توسط باستان شناسان در حفاری در سوئیس پیدا شد.
نخود در کتاب مقدس ذکر شده است، آنها توسط تمدن های باستانی بسیار ارزشمند بودند. و اگر در یونان باستان نخود به طور معمول توسط مردم عادی به صورت نوشتاری استفاده می شد ، پس از چندین قرن در اروپا وضعیت لذیذ را به دست آورد و در منوی سلطنتی جایگاه افتخاری گرفت.
نخود در دوران باستان به روسیه آورده شد. در قرن ششم، انواع لطیف تری از این لوبیا ظاهر شد و مردم شروع به مصرف تازه آنها کردند. نخود کمی پس از استقرار استعمارگران در این کشور به ایالات متحده آمد. این گیاه برای مصارف خانگی پرورش داده شد. کشت انبوه نخود به عنوان یک محصول مزرعه تنها در قرن 18 آغاز شد.
در قرن نوزدهم، در طول توسعه اولیه ژنتیک، نخود نقش بسیار مهمی داشت. قوانین اساسی وراثت صفات توسط گرگور مندل در نتیجه تحقیقاتی که روی این گیاه انجام شد کشف شد. امروزه بزرگترین تولیدکنندگان تجاری نخود خشک روسیه، فرانسه، چین و دانمارک هستند.