گل های گل گاوزبان سال 1401، گل های آبی تا بنفش خودنمایی می کنند که وقتی به صورت تازه در فرآورده های خام مورد استفاده قرار گیرند، خودنمایی می کنند. گل ها را می توان به طور کامل به میوه ها یا سالادهای سبز اضافه کرد، به صورت لایه لایه در ساندویچ ها قرار داد، یا می توان از آنها به عنوان چاشنی خوراکی روی کیک، سوپ های سرد، بستنی و شیرینی های لطیف استفاده کرد.
گلهای گل گاوزبان را میتوان شیرینیکرده، مخلوط کرد، در نوشیدنیهایی مانند لیموناد، شراب سفید سنگریا، اسپریتزر و سایر کوکتلها گنجانید، یا میتوان گلها را بهعنوان یک عنصر جذاب در قالبهای یخ منجمد کرد. علاوه بر آمادهسازیهای تازه، گلها را میتوان با برگها جفت کرد و به صورت ژله یا مربا پخت، در سس هم زد، در چای دم کرد یا برای طعم دادن به شور ترشی استفاده کرد.
برگهای گل گاوزبان را میتوان مشابه اسفناج استفاده کرد و طعم خیار ملایمی دارد و در آلمان از برگهای آن به عنوان گیاه دارویی در سس سبز فرانکفورتر گرین سوسه استفاده میشود. گل گاوزبان به خوبی با گیاهانی مانند شوید، نعناع، بادرنجبویه، جعفری و پونه کوهی، مرکبات، خیار، گوجه فرنگی، نخود فرنگی، فلفل دلمه ای و اسفناج جفت می شود.
گل ها برای بهترین کیفیت و طعم باید فوراً مصرف شوند و در صورت نگهداری در ظرف در بسته در یخچال فقط 1 تا 3 روز ماندگاری دارند.جوجه ها نیز ظاهراً آن را دوست دارند، اما بهتر است زمانی که برگ های آن نرم هستند، تازه مصرف شود. علاوه بر این، اگر گل گاوزبان را روی قفس پخش کنید، تصور می شود که آفات را دفع می کند.
مالچ رایگان فوق العاده در نهایت، گل گاوزبان حتی خوب می میرد! این یک گیاه یک ساله بزرگ است که به سرعت رشد می کند، عالی به نظر می رسد و سپس به راحتی می ریزد و انگار برای توده کمپوست آماده می شود. به سرعت پوسیده می شود و زمانی که برای مالچ پاشی اطراف گیاهان برای حفظ رطوبت و افزودن مواد مغذی به خاک استفاده می شود بسیار عالی است.
به عنوان عضوی از خانواده کامفری و آلکانات سبز (Boraginaceae) دارای ریشه عمیقی است که بسیار پایین تر از گیاهان دیگر است که مواد معدنی کمی تولید می کنند، بنابراین یک افزودنی فوق العاده برای توده کمپوست است.