خرما در قطر سرشار از آنتی اکسیدان های مبارزه کننده با بیماری ها است. خرما آنتی اکسیدان های مختلفی را فراهم می کند که دارای تعدادی فواید سلامتی از جمله کاهش خطر ابتلا به چندین بیماری است.
آنتی اکسیدان ها از سلول های شما در برابر رادیکال های آزاد محافظت می کنند، که مولکول های ناپایداری هستند که ممکن است باعث واکنش های مضر در بدن شما شده و منجر به بیماری شوند. در مقایسه با انواع مشابه میوهها، مانند انجیر و آلو خشک، خرما دارای بالاترین میزان آنتی اکسیدان است.
فلاونوئیدها آنتی اکسیدان های قدرتمندی هستند که ممکن است به کاهش التهاب کمک کنند و برای پتانسیل آنها در کاهش خطر دیابت، بیماری آلزایمر و انواع خاصی از سرطان مورد مطالعه قرار گرفته است. ثابت شده است که کاروتنوئیدها سلامت قلب را ارتقا می دهند و همچنین ممکن است خطر اختلالات مربوط به چشم، مانند دژنراسیون ماکولا را کاهش دهند.
به همین دلیل، خرما دارای شاخص گلیسمی (GI) پایینی است که میزان سرعت افزایش قند خون شما پس از خوردن یک غذای خاص را اندازه گیری می کند. خرما سرشار از فیبر است که ممکن است برای جلوگیری از یبوست و کنترل قند خون مفید باشد.
مردم ادعا می کنند خرما دارای چند فواید دیگر برای سلامتی است که هنوز به طور گسترده مورد مطالعه قرار نگرفته است. خرما حاوی مواد معدنی متعددی از جمله فسفر، کلسیم و منیزیم است. همه اینها به دلیل پتانسیل آنها برای جلوگیری از شرایط مرتبط با استخوان مانند پوکی استخوان مورد مطالعه قرار گرفته است.
کنترل قند خون، خرما به دلیل داشتن شاخص گلیسمی پایین، فیبر و آنتی اکسیدانهای پایین، توانایی کمک به تنظیم قند خون را دارد. بنابراین، خوردن آنها ممکن است از مدیریت دیابت حمایت کند. اگرچه این فواید بالقوه برای سلامتی امیدوارکننده هستند، اما قبل از نتیجه گیری به مطالعات انسانی بیشتری نیاز است.